Frank van den Bos - IJsselmeervogels

Businessclub in de spotlight: Frank van den Bos

Frank van den Bos, al vanaf zijn jeugd een fervente supporter, bekleedt nu de positie als voorzitter van de Businessclub bij IJsselmeervogels. Frank raakte via zijn werk bij Vebo, waar hij actief betrokken was bij sponsoractiviteiten en facilitaire zaken, nog dieper verbonden met de club. “Voor mij is IJsselmeervogels de belangrijkste bijzaak in het leven. Een plek waar saamhorigheid, gezelligheid en netwerken samenkomen”, vertelt Frank.

Hoe ziet jouw wedstrijddag eruit?

Frank’s wedstrijddag start in de middag met een bezoek aan de club: “Ik eet eerst een visje en bekijk een jeugdwedstrijd van de O-21 of O18. Rond 13:00 uur beginnen de sponsoren en gasten binnen te druppelen. Ik verwelkom iedereen, schud handen, en koppel oude bekenden aan nieuwe gezichten. Dit bouwt op naar de wedstrijdspanning, terwijl ik ook enkele sponsoraankondigingen doorneem met onze contractbeheerder en de gastheer van de middag.”

Wat is je drijfveer in jouw rol bij IJsselmeervogels?

Voor Frank is clubliefde en het plezier in netwerken een grote drijfveer. “Het contact met een breed spectrum aan mensen, van grote ondernemers tot ZZP’ers, verrijkt mijn ervaring en verbreedt mijn netwerk”, zegt hij. “De grootste voldoening haal ik uit het structureel werken binnen de sponsorcommissie en het realiseren van onze groeidoelstellingen. Het is inspirerend om te zien hoe iedereen zich inzet, iets waar we allemaal trots op kunnen zijn”, benadrukt Frank.

Voor mij is IJsselmeervogels de belangrijkste bijzaak in het leven. Een plek waar saamhorigheid, gezelligheid en netwerken samenkomen.

Wat is jouw meest bijzondere herinnering aan IJsselmeervogels?

Een hele bijzondere herinnering voor Frank was het overweldigende gebaar van bepaalde sponsoren die, in een financieel zorgelijke periode van de club, zonder voorwaarden financieel bijsprongen. “Dit heeft mij diep geraakt en toont de ware geest van onze club.”

Hoe zie je de toekomst van IJsselmeervogels?

“Op korte termijn is het een uitdaging om het eerste elftal weer op niveau te krijgen. Dit zal gepaard gaan met ups en downs, waarbij het de uitdaging is om de sponsoring op peil te houden. Op de lange termijn, afhankelijk van landelijke ontwikkelingen, hoop ik dat IJsselmeervogels op alle fronten, van jeugdopleiding tot breedtesport, op het hoogste niveau zal presteren”, legt Frank uit.

En wie ben je buiten de club?

“Naast IJsselmeervogels ben ik verder actief in vrijwilligerswerk, met name kerkelijk.  Daarnaast mag ik mijn dochter en haar man ondersteunen met raad en daad in hun onderneming (viswinkel). En ik ben samen met andere ondernemers actief in vastgoed.”

Slotoproep van Frank

“IJsselmeervogels is een deel van mijn leven geworden. Ook binnen mijn gezin. Mijn vrouw en één van mijn zoons zijn ook actief binnen de club. En ik heb ontdekt hoe belangrijk een club als IJsselmeervogels is binnen de plaatselijke gemeenschap. De onderlinge binding, de saamhorigheid tussen supporters, sponsoren en zeker vrijwilligers is een groot goed waar we ontzettend trots en zuinig op mogen/moeten zijn”, aldus Frank.

Tags: