Philip de Graaf - IJsselmeervogels

Businessclub in de spotlight: Philip de Graaf

Philip de Graaf is al vanaf zijn zesde een trouwe supporter en lid van IJsselmeervogels, ingevoerd door zijn vader Henk de Graaf, een legende van de club. Philip vervult met trots zijn rol binnen de sponsorcommissie, waar hij zich richt op relatiebeheer en acquisitie. “IJsselmeervogels is een significant deel van mijn leven; het is meer dan een club, het is een grote, trotse familie”, zegt Philip.

Hoe ziet jouw wedstrijddag eruit?

Philip’s wedstrijddag begint ontspannen met koffie en een vers broodje thuis, gevolgd door een ochtendloopje om fit te blijven. “Daarna ga ik met mijn vrouw Anita naar de markt, en bespreken we spontaan met andere rooie supporters de tactieken voor de middag. Om 14.00 uur zijn mijn zoon Finn en ik op het veld om de wedstrijdspanning en gezelligheid op te zoeken. Een wedstrijddag is de mooiste dag van de week”, vertelt Philip.

Wat is je drijfveer in jouw rol bij IJsselmeervogels?

Philip is vooral gedreven door trots, geërfd van zijn opa en vader, die een blijvende impact op de club hebben gehad. “Hoewel ik niet het voetbaltalent van mijn vader heb, voel ik dat ik door mijn rol iets kan betekenen voor IJsselmeervogels. Dit doe ik met veel passie”, vertelt Philip enthousiast. “Het is echt bewonderenswaardig hoe alle vrijwilligers en supporters zich inzetten. Samen werken we naar doelen toe en het is fantastisch om deze samen succesvol af te sluiten. Dat is iets waar we allemaal trots op mogen zijn”, zegt Philip.

IJsselmeervogels is een significant deel van mijn leven; het is meer dan een club, het is een grote, trotse familie.

Wat is je bijzonderste herinnering aan IJsselmeervogels?

“Al die kampioenschappen en andere successen, dat zijn er echt te veel om op te noemen nu. Maar om niet te ver de geschiedenis in te duiken, vond ik de 4-1 overwinning tegen ons kleine broertje de SV wel weer heel lekker. Ik hoop dat we weer snel kunnen genieten van de derby’s.

Toekomst van IJsselmeervogels

Op korte termijn hoopt Philip dat er sportief de juiste keuzes worden gemaakt om uit de huidige impasse te komen. “Op lange termijn zie ik IJsselmeervogels weer terug aan de top, waar we thuis horen. Er moet sportief nog veel gebeuren, maar ik blijf optimistisch”, verklaart Philip.

En wie ben je buiten de club?

Buiten de club is Philip commercieel manager bij Seven Seas International. “Ik ben verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten binnen onze organisatie. Een pracht familiebedrijf die tevens al decennia groot sponsor is en de club een warm hart toedraagt. Op gemeentelijk niveau mag ik aanschuiven als voorzitter van de plaatselijk horeca adviescommissie. Ik ga ook graag zeevissen met mijn vader, een hobby die ons dicht bij elkaar houdt”, voegt hij toe.

Tags: