Noordam - Sponsor nieuws IJsselmeervogels

Noordam Vermogensbeheer: Als ‘Blauwe’ een trouwe sponsor van de ‘Rooien’

Michiel Beukers, eigenaar van Noordam Vermogensbeheer is een rasechte Spakenburger en komt uit een donkerblauwe familie. In een interview vertelt hij hoe hij als blauwe toch liefde heeft voor IJsselmeervogels en waarom Noordam Vermogensbeheer al bijna 15 jaar sponsor is van de club.

Noordam is al bijna twee decennia een betrouwbare partner voor particulieren en ondernemers die op zoek zijn naar professioneel en persoonlijk vermogensbeheer. Het bedrijf uit Baarn is opgericht in 2005 door Frits Noordam, een ervaren belegger die ook al lange tijd sponsor van IJsselmeervogels was. In 2013 fuseerde Noordam met het bedrijf van Michiel Beukers en sinds 2020 is Michiel Beukers volledig eigenaar van Noordam.

Bij Noordam Vermogensbeheer staat persoonlijke aandacht en maatwerk centraal. Het bedrijf heeft op dit moment 400 relaties, waarvan een groot deel afkomstig is uit Spakenburg. Noordam is in de regio dus een redelijk grote speler. Noordam belegt het vermogen van deze relaties in aandelen, obligaties, vastgoed en hedgefunds. “Het doel is om voor elke klant een zo goed mogelijk rendement te behalen”, aldus Michiel Beukers. 

Bij Noordam heeft iedere klant nog een eigen vertrouwenspersoon, een vast aanspreekpunt voor alles wat met beleggingen te maken heeft. De beleggingsstrategie kan worden aangepast aan de wensen van de klant, er wordt rekening gehouden met de persoonlijke situatie en doelstellingen. Het bedrijf werkt met een persoonlijke benadering en is met zeven medewerkers vertegenwoordigd, vijf beheerders en twee voor ondersteuning.

“Binnen onze filosofie blijft de klant baas over zijn eigen vermogen.”

Wat maakt Noordam uniek in de sector? Noordam biedt niet alleen maatwerk en persoonlijke aandacht, maar ook een lage instapdrempel. Waar veel andere vermogensbeheerders een hoog minimumbedrag vereisen om te kunnen beleggen, maakt Noordam het mogelijk om al vanaf € 500,- per maand te beleggen. Hierdoor is beleggen bij een vermogensbeheerder haalbaarder dan je denkt.

Een passie voor beleggen

Michiel is sinds 2007 actief als zelfstandig vermogensbeheerder, dat hij iets met beleggen zou doen was hij al op jonge leeftijd van plan…

Zijn passie voor beleggen ontstond toen hij 17 was en voor het eerst in aanraking kwam met de wereld van beleggen. Een vriend stimuleerde hem om mee te doen met een studentencompetitie beleggen. Michiel kwam uit een horeca gezin, maar werd door zijn oom overtuigd om verder te studeren en zich te richten op beleggen. “Op 21-jarige leeftijd ben ik op de optiebeurs gaan werken voor Rabobank Nederland. Dit was nog op de oude optievloer waar nog in open outcry handel gedreven werd.” Toen beurshandel achter het scherm verdween is hij zelfstandig handelaar geworden. “In deze tijd zat ik de hele dag naar een scherm te turen en had ik nul contact met klanten. Dit was uiteindelijk niets voor mij”. 

Hij besloot bij een vermogensbeheerder kantoor te gaan werken, daar ervaring op te doen alvorens een eigen bedrijf te starten. Na 3 jaar bij het vermogensbeheerkantoor te hebben gewerkt, kon Michiel zijn ondernemershart niet tegenhouden en besloot hij voor zichzelf te beginnen. Michiel is altijd al een ondernemer geweest, want op 22-jarige leeftijd was hij ook eigenaar van een Sporthalbar. “Vier jaar lang stond ik overdag op de beursvloer en in de avond achter de bar”. 

“Door het voetbal en door het achter de bar staan kende ik veel mensen in Spakenburg.” Toen hij zijn eigen bedrijf begon, kreeg hij veel steun en vertrouwen van mensen in Spakenburg. Dit legde een goede basis om te groeien tot een grote speler in de regio.

Een rasechte Spakenburger

Michiel is geboren en getogen in Spakenburg en woont er nog steeds. Beukers is een bekende naam in Spakenburg, doordat veel familieleden actief waren bij S.V. Spakenburg. Zowel als voetballer maar ook in bestuursfuncties. Michiel heeft zelf het eerste niet gehaald, maar voetbalt nog steeds. Daarnaast is hij op dit moment voorzitter van de Raad van advies bij S.V. Spakenburg. “Toch ben ik toen ik mijn eigen bedrijf startte, eerst sponsor geworden bij IJsselmeervogels en een week later bij S.V. Spakenburg.” Dit had te maken met een belofte die ik had gedaan aan een oud-voorzitter van IJsselmeervogels toen hij klant bij mij werd. Michiel komt dus eigenlijk uit een heel blauw nest, maar zijn vrouw is donkerrood. Zijn vrouw Rolinda is de dochter van Henk de Graaf en is actief voor IJsselmeervogels. Hun dochter speelt nu ook in de jeugd bij IJsselmeervogels.

“Ik vind dat als je in Spakenburg aan het ondernemen bent, dat je dan ook wat voor het dorp terug moet doen.”

Als ‘Blauwe’ een trouwe sponsor van de ‘Rooien’

“Ik heb zowel ‘rooie’ als ‘blauwe’ klanten en als je aan de ene kant sponsort, wordt het aan de andere kant ook van je verwacht. Daarnaast heb ik een rooie vrouw die het ook heel belangrijk vindt dat ik IJsselmeervogels evenveel sponsor als Spakenburg”, grapt Michiel. 

Voor Michiel is het sponsoren van IJsselmeervogels niet alleen een manier om zijn netwerk uit te breiden en nieuwe zakelijke connecties te maken, maar ook een kans om de betrokkenheid bij de lokale gemeenschap te tonen. 

Volgens Michiel is het sponsoren van een voetbalclub niet alleen gunstig voor de club zelf, maar ook voor de sponsoren zelf, omdat het hen een kans biedt om hun naamsbekendheid te vergroten en hun netwerk uit te breiden.“Ik loop niet op het voetbalveld om zaken te doen, maar het gebeurt toch vaak dat ik er interessante mensen ontmoet. Daarnaast doe ik zelf bewust of onbewust toch sneller zaken met bedrijven die ook sponsor zijn. Er is toch sprake van extra gunning onder elkaar”, aldus Michiel.

“Ik geloof dat je het meest succesvol bent als sponsor als je ook daadwerkelijk veel aanwezig bent. Alleen lid worden van de businessclub is niet voldoende. Je gezicht laten zien en mensen ontmoeten dat is het belangrijkst.”

“Je moet schieten anders kan je niet scoren”

Michiel is niet alleen een succesvolle ondernemer, maar ook nog fanatiek aan het voetballen. Hij traint wekelijks en speelt in een 7 tegen 7 competitie voor 35+. Voor Michiel blijft voetbal de leukste sport, ook al heeft hij niet het hoogste niveau bereikt. “Ik stond in de jeugd altijd linkshalf en ben tijdelijk gestopt op mijn 15e. Toen ik op mijn 19e weer startte, was ik opeens 1,90 en ben ik in de spits terecht gekomen. Een echte balvaste spits, maar echt puur links”, vertelt Michiel. 

“Je moet schieten anders kan je niet scoren” is mijn favoriete Cruijff uitspraak, dit past ook goed bij ons als bedrijf.”

“Als ondernemer vind ik dat je heel veel moet proberen, anders word je nooit succesvol. Ik probeer continu nieuwe dingen. Nieuwe manier van adverteren, nieuwe diensten en nieuwe kansen benutten. Continu blijven aanvallen, anders wordt het ondernemen ook steeds minder leuk. Bij mij moet er beweging in zitten.”

Als het gaat om voetbalclubs heeft Michiel een sterke voorkeur voor Ajax uit de Eredivisie. Toch staat S.V. Spakenburg bij hem hoger in het vaandel. Voor Michiel is het zaterdagvoetbal een beleving op zichzelf, vooral tijdens de derby tegen IJsselmeervogels. Tijdens deze wedstrijd zijn Michiel en zijn vrouw gescheiden, omdat zij zich bij haar ‘Rooie’ vriendinnen voegt en hij zich bij zijn ‘Blauwe’ vrienden aansluit.

Noordam Vermogensbeheer B.V. is al bijna 2 decennia sponsor van IJsselmeervogels en Michiel en zijn collega’s zijn regelmatig te vinden in de Salentein Lounge. Wil jij net als Noordam Vermogensbeheer B.V. profiteren van het zakelijke netwerk van IJsselmeervogels en tegelijkertijd de club aanmoedigen vanuit je eigen business stoelen? Bekijk dan alle sponsormogelijkheden of beleef de sponsor experience met een proef arrangement. Zien we je snel? 

Tags: