roodhitblauw Ronald Visch IJsselmeervogels

RoodHitBlauw en IJsselmeervogels: Een melodieuze samenwerking

Ronald Visch, eigenaar van het muzieklabel RoodHitBlauw is al ruim drie jaar sponsor van IJsselmeervogels. Ronald heeft een jarenlange passie voor muziek en een onvermoeibare drang om muzikanten te helpen hun dromen te realiseren. In een interview vertelt hij hoe hij sponsor geworden is van IJsselmeervogels en wat deze samenwerking kan betekenen voor de club.

30 Jaar RoodHitBlauw: Dé Thuisbasis voor de Nederlandse Artiest en Talent

Als thuisbasis voor vele Nederlandse artiesten, fungeert RoodHitBlauw als een veilige haven voor talent. Reeds 30 jaar actief in de muziekbranche heeft RoodHitBlauw zich een belangrijke plaats weten te veroveren binnen de Nederlandse muziekindustrie. Van Productie tot Promotie en van Management tot Muziekuitgeverij. “Bij ons kan een artiest van A tot Z terecht”, aldus Ronald Visch. 

“Artiesten komen naar ons nadat ze een nummer hebben opgenomen in de studio”, legt Ronald uit. “We ondersteunen ze bij het uitbrengen van singles, promotieplanning en het bereiken van radiostations.”

Naast praktische ondersteuning, staat het team van RoodHitBlauw klaar met deskundig advies. Van het kiezen van de juiste tekstschrijver en productiehuis, tot het navigeren door de complexiteit van de muziekindustrie, RoodHitBlauw helpt artiesten hun weg te vinden naar succes.

Een van de kernwaarden van RoodHitBlauw is toegankelijkheid. Ronald benadrukt dat ze betaalbare opties bieden voor artiesten van verschillende budgetten. De artiesten van RoodHitBlauw zijn beschikbaar voor vrijwel elke gelegenheid, variërend van grote podia en evenementen tot voetbalkantines. Geluid, acts, podia – alles kan tot in de puntjes worden geregeld.  “Wij nemen het werk uit handen.” Ze hebben een scherp oog voor wat het publiek wil, zoals Ronald het uitdrukt. 

Momenteel staan er ruim tachtig artiesten onder contract bij RoodHitBlauw. “Justen de Wildt presteert bij ons uitstekend. In het verleden hebben ook andere grote Nederlandse artiesten bij ons hun weg gevonden. Onder andere Dries Roelvink, Rob Zorn, Henk Bernard, Marianne Weber en Frank van Etten hebben hier gezeten, evenals John de Bever. Bovendien heeft John West ‘Jouw Blik’ uitgebracht onder RoodHitBlauw.”

“Iedereen wil feesten, blij zijn en weer lachen. En dat merk je aan het repertoire”

Een reis door de tijd: de geschiedenis van RoodHitBlauw

De geschiedenis van RoodHitBlauw is verweven met de passie en vastberadenheid van de familie Visch. Het bedrijf is opgericht in het cassettebandjestijdperk door de vader van Ronald en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een volwaardig muzieklabel. 

De oorsprong van het bedrijf ligt in de handel van cassettebandjes, welke in eerste instantie vanuit huis in Putten werden verhandeld. De eerste stap naar het creëren van het eigen label kwam toen Jan Verhoeven Ronald’s vader benaderde en voorstelde om hun eigen label te starten. Dit leidde tot de oprichting van ‘Discount Music’, met als basis tweeëndertig liedjes die Jan aan hen verkocht. Na verschillende verplaatsingen, waaronder naar Amersfoort en Nijkerk, is het bedrijf uiteindelijk gevestigd in de Ampèrestraat in Nijkerk.

Het bedrijf maakte ook de overgang mee van cassette naar cd, en uiteindelijk naar het digitale tijdperk waarin we ons nu bevinden. Ondanks de veranderingen en uitdagingen die ze hebben doorgemaakt, blijft RoodHitBlauw toegewijd aan hun missie om muziek toegankelijk te maken voor hun klanten.

Het samenspel met IJsselmeervogels

Stef de Graaf tipte Ronald om een samenwerking aan te gaan met IJsselmeervogels. “Ik kende Stef de Graaf al lang door mijn toenmalige vestiging in Amersfoort. Ik kwam Stef tegen bij IJsselmeervogels en hij vroeg mij of ik wat voor IJsselmeervogels kon doen. Ik heb 13 jaar in Spakenburg gewoond en was daardoor vaak bij het voetbal te vinden. Na een leuk gesprek ben ik sponsor geworden bij IJsselmeervogels, en nu beschik ik over twee businessseats.” Deze samenwerking werd officieel beklonken net voordat de coronacrisis aanbrak. Ondanks de uitdagingen van de pandemie blijft RoodHitBlauw zich inzetten voor de club, met de hoop dat ze kunnen bijdragen aan een geweldige voetbal- en muziekervaring. “Ik kan IJsselmeervogels mijn artiesten aanbieden, zodat er een feestje gebouwd kan worden,” zegt Ronald met een glimlach.

Voetbal: een andere passie van Ronald

Naast zijn liefde voor muziek, heeft Ronald ook een passie voor voetbal. Als voetballer heeft hij bij NSC Nijkerk gevoetbald als rechtsback en rechtsbuiten. “Ik was eigenlijk te goed voor het tweede, maar niet goed genoeg voor het eerste. Desalniettemin heb ik een tijdje in het eerste team gespeeld, dat op een behoorlijk hoog niveau actief was. Het tweede team was daarentegen een hecht team met mijn vrienden, dus dat vond ik ook altijd erg leuk.” Naast supporter van IJsselmeervogels en NSC Nijkerk, is Ronald ook een trouwe supporter van Feyenoord. 

“Je moet schieten anders kan je niet scoren”

“We zijn druk bezig met allerlei zaken. We organiseren veel, proberen muzikale kansen voor kinderen te creëren en hebben verschillende ideeën om onze artiesten te ondersteunen. Ik werk zelfs indirect mee aan lokale en regionale tv-programma’s in de productie. Het zijn allemaal kleine projecten die we ondernemen om iedereen een kans te geven. We willen vooral iedereen de mogelijkheid bieden om zich te ontwikkelen.”

Wij kijken enorm uit naar de vele feestjes die RoodHitBlauw gaat organiseren voor de club. RoodHitBlauw is al ruim drie jaar sponsor van IJsselmeervogels en Ronald is regelmatig te vinden in de Salentein Lounge. Wil jij net als RoodHitBlauw IJsselmeervogels aanmoedigen vanuit je eigen businessstoelen en tegelijkertijd profiteren van het zakelijke netwerk? Bekijk dan alle sponsormogelijkheden of beleef de sponsor experience met een proefarrangement. Zien we je snel? 

Tags: