Van Manen Keukens - IJsselmeervogels

Van Manen Keukens: “Maatschappelijk betrokken zijn en naamsbekendheid vergroten”

In het hart van Barneveld vinden we Van Manen Keukens, een bedrijf dat is opgericht in 1974 met kachels en sinds eind jaren 80 ook keukens levert. Het is nu een vaste waarde in zowel de particuliere als projectmarkt. Josbert, al 24 jaar werkzaam bij het bedrijf, deelt zijn inzichten over deze bijzondere onderneming en hun band met IJsselmeervogels.

Van kachels naar keukens

“Het begon allemaal in 1974 met de verkoop van kachels en isolatiematerialen”, begint Josbert. “In 1989 kwamen daar keukens bij.” Deze aanvulling markeert het begin van een tijdperk waarin Van Manen Keukens zich zou ontwikkelen tot een belangrijke speler op de markt. Met de uitbreiding naar het huidige pand in 1997, heeft het bedrijf zijn vleugels uitgespreid over een breder spectrum van de markt, waaronder zowel particuliere klanten als projecten.

Dat voelt goed

“Wij vermijden schimmige prijs spelletjes en richten ons op betrokkenheid”, legt Josbert uit. Deze filosofie van transparantie en klantgerichtheid onderscheidt Van Manen Keukens van zijn concurrenten. “We proberen echt in de klant te kruipen om te begrijpen wat ze nodig hebben”, voegt hij eraan toe. Dit streven naar een diepgaand begrip van klantbehoeften is kenmerkend voor de aanpak van het bedrijf.

We willen benadrukken dat zowel particuliere klanten als projecten welkom zijn bij ons. Het gaat niet om de grootte van de portemonnee, maar om een goed gevoel.

De meerderheid van de klantenkring bevindt zich binnen een straal van 40 kilometer rond Barneveld, maar het bereik van Van Manen Keukens strekt zich uit over het hele land. Zo zijn ze ook actief in andere regio’s, zoals Zeeland en Limburg. “Veel klanten vinden ons via mond-tot-mondreclame, maar online marketing wordt ook steeds belangrijker.”

Josbert benadrukt dat Van Manen Keukens zich blijft richten op groei en innovatie. Met een team van ongeveer 15-16 vaste medewerkers en samenwerkingen met zzp’ers, blijft het bedrijf dynamisch en vooruitstrevend. Het bedrijf werkt samen met betrouwbare Duitse keukenfabrikanten en biedt een breed scala aan topmerk apparatuur, zoals Miele, Neff, AEG, Siemens en ATAG.

Van stagiair naar verkoopleider

Ondertussen heeft Josbert al meer dan twee decennia ervaring bij Van Manen Keukens en staat hij bekend om zijn diepgaande kennis en toewijding. Zijn reis begon onverwachts toen hij tijdens zijn studie aan het MEAO, door een vriend bij Van Manen Keukens werd geïntroduceerd. Sindsdien heeft hij zich opgewerkt van stagiair tot een sleutelfiguur binnen het bedrijf. Zijn rol is veelzijdig: van verkoop en ontwerp tot aansturing van het team en het opbouwen van klantrelaties.

In zijn vrije tijd heeft Josbert een voorliefde voor voetbal, hoewel hij door zijn verplichtingen op zaterdagen niet vaak een wedstrijd kan bijwonen. Toch onthult zijn betrokkenheid bij lokale sportclubs en de sponsoring van IJsselmeervogels zijn liefde voor het spel. Zijn relatie met voetbal strekt zich uit tot zijn professionele leven, waar hij parallellen ziet tussen teamwork in sport en zakelijk succes.

Maatschappelijke betrokkenheid en vergroten naamsbekendheid

Josbert vertelt over de bijzondere relatie met IJsselmeervogels, die begon met het sponsoren van de keuken in de kantine van de club. Deze band is meer dan een zakelijke overeenkomst; het weerspiegelt Van Manen Keukens’ wens om actief bij te dragen aan de lokale gemeenschap.

Naast IJsselmeervogels steunt Van Manen Keukens ook andere lokale sportclubs. “Het is een manier om onze maatschappelijke betrokkenheid te tonen en naamsbekendheid te vergroten”, zegt Josbert. Deze inzet voor de lokale gemeenschap is een essentieel onderdeel van de identiteit van het bedrijf.

Elk voordeel heeft z’n nadeel

“Elk voordeel heeft z’n nadeel”, citeert Josbert Johan Cruijff, een uitspraak die de veelzijdige benadering van Van Manen Keukens in hun werk illustreert. Deze filosofie helpt het team om uitdagingen en mogelijkheden vanuit verschillende perspectieven te bekijken en om te denken in oplossingen. Of het nu gaat om het ontwerpen van een luxe designkeuken of het realiseren van een functionele ruimte voor een zorginstelling, ze benaderen elke situatie met een open geest. Het herkennen van de nadelige aspecten in een situatie biedt hen de kans om deze om te zetten in voordelen. Dit stelt ze in staat om voor elke klant een passende en doordachte oplossing te bieden, waarbij kwaliteit en tevredenheid altijd voorop staan.

“Ik heb in mijn jonge jaren ook altijd gevoetbald, voornamelijk in Lunteren met vrienden. Mijn favoriete plek was in de aanval; of ik nu centraal stond, als schaduwspits, of aan de zijkanten, dat maakte me niet uit. Regelmatig wist ik het net te vinden. Helaas heb ik mijn enkelbanden een paar keer gescheurd, wat een einde maakte aan mijn reguliere voetbalcarrière. Desondanks kan ik voor een avondje nog weleens mijn enkel intapen en meedoen.”

Wil jij net als Van Manen Keukens profiteren van het zakelijke netwerk van IJsselmeervogels en tegelijkertijd de club aanmoedigen vanuit je eigen business stoelen? Bekijk dan alle sponsormogelijkheden of beleef de sponsor experience met een proef arrangement. Zien we je snel?

Tags: